nieuws

Jumbo roept amandelpasta terug

Assortiment 878

VEGHEL – Jumbo haalt per direct de potten Jumbo Amandelpasta uit de schappen omdat er ook pinda inzit.

Jumbo roept amandelpasta terug

Tijdens het productieproces is er pindakaas vermengd met de amandelpasta. Het allergeen staat ook niet vermeld op de ingrediëntendeclaratie. Dat laat Jumbo middels een veiligheidswaarschuwing op de site van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit weten. ‘Het consumeren van het product kan een gevaar vormen voor mensen met een pinda-allergie. Mensen die geen pinda-allergie hebben, kunnen het product gewoon consumeren.’

Terugbrengen

Jumbo vraagt derhalve klanten om de potten Jumbo Amandelpasta  van 210 gram met EAN 8718452217465 en THT van 01-2020 niet te consumeren en terug te brengen naar één van haar winkels. ‘Zij krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig.’

Pinda gevaarlijk allergeen

Pinda is een gevaarlijk allergeen. Al een minieme hoeveelheid kan bij mensen met een allergie tot zeer heftige reacties leiden zoals een anafylactische reactie. Daarbij kan onder meer de bloeddruk snel dalen en zwellen slijmvliezen op waardoor mensen in ademnood kunnen raken.

 

Reageer op dit artikel