nieuws

Hoogvliet roept carpaccio terug

Assortiment 943

Hoogvliet roept carpaccio terug

ALPHEN AAN DEN RIJN – Hoogvliet roept een partij carpaccio terug omdat die mogelijk is besmet met de E.coli-bacterie.

De mogelijke aanwezigheid van de ziekmakende poep-bacterie is tijdens een routinecontrole geconstateerd, laten zowel Hoogvliet als de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit op hun websites weten. ‘Met het oog op de veiligheid van onze klanten is daarom uit voorzorg besloten deze producten uit onze winkels te verwijderen’, aldus Hoogvliet.

Niet consumeren

De supermarktketen roept consument op om producten die reeds zijn gekocht niet te consumeren. ‘Het eten van een product met deze bacterie kan, indien niet door en door gegaard, vooral een risico vormen voor mensen met een lage weerstand, zoals zieken, zwangeren, ouderen en jonge kinderen.  Indien u klachten heeft, raadpleeg direct uw huisarts voor meer informatie’, adviseert Hoogvliet.

Verpakkingen met een houdbaarheidsdatum

Het betreft uitsluitend verpakkingen met houdbaarheidsdatum 12 april 2019 en batchcode (zie achterzijde etiket) 18782353. ‘Klanten kunnen hun aankoop retourneren in de Hoogvliet-supermarkt, waarna zij het aankoopbedrag retour krijgen.’

Waarschuwingen

Op de website van de NVWA zijn dit jaar tot nu toe negen waarschuwingen voor voedselinfecties zoals deze met de E.coli-bacterie gepubliceerd. Daarnaast is 19 keer gewaarschuwd voor producten die mogelijk allergenen zouden bevatten die niet op het etiket (ingrediëntendeclaratie) werden vermeld.

 

Reageer op dit artikel