nieuws

Einde aan jaar van daling koffieprijzen

Assortiment 1664

Einde aan jaar van daling koffieprijzen
Foto: Koos Groenewold

AMSTERDAM – De prijzen van koffie zijn vorige maand in de supermarkt met 1,2 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Daarmee komt een einde aan een jaar van prijsdalingen van koffie.

Dat heeft Business Insider uitgevogeld. Nederlandse consumenten hebben afgelopen jaar meegeprofiteerd van een flinke daling van de koffieprijzen op de wereldmarkt. Onder meer door een groot aanbod vanuit Brazilië daalde de prijs van koffie op de wereldmarkt met zo’n 10 procent.

Sterkste daling koffieprijzen in september

Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten zien dat de koffieprijzen in de supermarkt in februari 2018 met 2,7 procent daalde ten opzichte van een jaar eerder. Sindsdien werd de grootste daling genoteerd in september vorig jaar toen de koffieprijzen gemiddeld 6,5 procent goedkoper waren.

Btw-verhoging geen spelbreker

Ook de verhoging van de btw per 1 januari zorgde niet voor hogere prijzen. In januari was nog sprake van 2,6 procent lagere koffieprijzen dan in januari 2018. In maart was er echter dus sprake van 1,2 procent meer dan dezelfde maand een jaar eerder.

Prijsverschillen bij populaire koffieproducten.

Business Insider zette ook de prijzen van enkele populaire koffieproducten van nu op een rijtje. Jumbo, Hooglviet en Vomar zijn het goedkoopst met Douwe Egberts Aroma Rood 500 gram. Jumbo en Hoogvliet met Lavazza espressobonen en Hoogvliet en Vomar met Nescafé Espresso oplossticks. Bij een pak Lavazza espressobonen loopt het prijsverschil op tot €1,11.

Reageer op dit artikel