nieuws

Duyvis wint zaak tegen Aldi-nootjes

Assortiment 4598

ARNHEM – De rechtbank in Arnhem heeft besloten dat Aldi per direct moet stoppen met de verkoop van Girafnootjes. Deze lijken uiterlijk te veel op de Tijgernootjes van Duyvis.

Duyvis wint zaak tegen Aldi-nootjes
Foto: Aldi

Dat heeft de rechtbank besloten in een zaak die door fabrikant Frito-Lay was aangespannen tegen concurrent Intersnack dat de Girafnootjes maakte voor Aldi. Volgens Frito-Lay lijken de nootjes van Intersnack uiterlijk te veel op de Tijgernootjes. De rechtbank is het hiermee eens en heeft per direct een verkoopverbod opgelegd.

Klachten over naam en verpakking afgewezen

De Girafnootjes moeten binnen tien dagen uit de schappen bij Aldi zijn verdwenen en mogen sinds deze week al niet meer verkocht worden door de prijsvechter. Klachten over de naam en de verpakking van de nootjes werden niet toegewezen. Alleen het uiterlijk van de Girafnootjes kwam te veel overeen, aldus de rechtbank.

Intersnack wil nootjes niet vernietigen

In dagblad De Gelderlander meldt Intersnack te kijken wat er met de teruggezonden nootjes moet gebeuren. ‘Goed voedsel vernietigen vinden wij onethisch. Wij respecteren dat vonnis en zullen daar ook naar handelen. We kijken samen met Frito-Lay wat we gaan doen met de partijen noten die we nog hebben’, zo wordt directielid Harry Homs geciteerd.

Productielijn wordt aangepast

Het bedrijf gaat de productielijn aanpassen om verdere problemen te voorkomen. Of de naam Girafnootjes nog gebruikt gaat worden, kan Homs nog niet zeggen. ‘of we dat doen weten we nog niet. Wij willen de consument niet misleiden, dus we gaan goed nadenken hoe we daarmee omgaan.’

Grolsch in beroep tegen uitspraak

Afgelopen weken was er al veel aandacht voor de zaak van Grolsch tegen Lidl rondom het biermerk Kordaat. In die zaak loopt hoger beroep vanuit Grolsch.

 

Reageer op dit artikel