nieuws

Allergenenwaarschuwing AH bami goreng

Assortiment 1181

ZAANDAM – Albert Heijn heeft een partij bami goreng uit de schappen gehaald. Op de artikelen is het verkeerde etiket geplakt.

Allergenenwaarschuwing AH bami goreng

Het gaat om het product AH Bami Goreng van 450 gram, met houdbaarheidsdatum tot ten minste 15 maart 2019. De bami bevat gluten en tarwe, maar die staan niet op het etiket vermeld. Albert Heijn roept klanten met een gluten- en/of tarwe-allergie op de bami niet te eten. Bij inlevering van het product krijgen zij het aankoopbedrag vergoed. Mensen die geen allergie voor deze ingrediënten hebben, kunnen de AH Bami Goreng gerust eten.

Terugroepacties

Op de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) staan alle terugroepacties gemeld. In 2019 gaat het nu om elf veiligheidswaarschuwingen voor supermarktproducten. In zeven gevallen gaat het om waarschuwingen voor allergenen die niet op het etiket staan, zoals ook bij de AH Bami Goreng het geval is. De andere vier waarschuwingen betreffen de (mogelijke) aanwezigheid van salmonella of listeria in producten.

Reageer op dit artikel