nieuws

AH legt babymaaltijden in diepvries

Assortiment 3799

AH legt babymaaltijden in diepvries

ZAANDAM – Albert Heijn verkoopt sinds deze week baby- en dreumesmaaltijden vanuit de diepvries. Het gaat daarbij om assortiment van het nieuwe merk Spruit, dat eerder al kortstondig op het start-upschap bij Albert Heijn te koop was.

De nieuwe lijn vriesverse babyvoeding ligt naast de diepvriesgroenten en -fruit bij 79 vestigingen van Albert Heijn. De supermarktketen gaat het assortiment ook online verkopen. Het betreft per leeftijdscategorie twee verschillende maaltijden. In totaal gaat het om zes producten van zachte groentepuree tot complete maaltijden met alle bouwstenen.

Spruit al actief met levering aan huis

Het merk is opgezet door Douwe Tinga, Iris Meijlink en Thera van Heuveln. Sinds april 2017 levert het bedrijf al landelijk verse baby- en peutermaaltijden aan huis en in de horeca Reden voor hem om Spruit te ontwikkelen. In september 2018 kreeg het merk een eerste kans bij Albert Heijn op het startup-schap waar nieuwe producten worden getest. Dat was dusdanig succesvol dat het merk nu een permanente plek krijgt in een deel van de vestigingen van de marktleider.

Drukke gezinnen met jonge kinderen

Met zijn vriesverse babyvoeding mikt Spruit onder meer op drukke gezinnen met jonge kinderen. Het betreft producten zonder toevoegingen en nabehandelingen. ‘Want elke ouder wil uiteraard het beste voor zijn kind. Ook als er een keer wat minder tijd is om zelf te koken’, aldus de fabrikant.

Reageer op dit artikel