nieuws

AH eerste op platform Tony’s Chocolonely

Assortiment 20019

ZAANDAM – Albert Heijn is begonnen met de verkoop van Delicata-chocoladerepen met een gele ‘Tony’s Open Chain’ button op de verpakking.

AH eerste op platform Tony’s Chocolonely

Dit verwijst naar het nieuwe platform, tonysopenchain.com, van chocolademaker Tony’s Chocolonely. Het platform moet volgens het bedrijf de komende jaren uitgroeien tot ‘de plek waar chocoladebedrijven alle benodigde kennis en tools vinden om samen een einde te maken aan illegale kinderarbeid en moderne slavernij’.

Vijf principes

Op de button staat de tekst ‘Samen maken we chocolade 100% slaafvrij’. Albert Heijn heeft zich met chocolademerk Delicata als eerste aangesloten bij het nieuwe platform. De supermarktketen zegt voor Delicata voortaan cacao in te kopen volgens de vijf samenwerkingsprincipes van Tony’s Chocolonely.

Barry Callebaut

Tony’s noemt Albert Heijn in een persbericht zijn eerste missiebondgenoot. De nieuwe Delicata-chocolade is gemaakt van traceerbare cacaomassa, geproduceerd door Barry Callebaut, de grootste chocolademaker ter wereld. De cacaobonen zijn tegen een hogere prijs ingekocht bij de partnercoöperaties van Tony’s Chocolonely in Ghana en Ivoorkust.

Reageer op dit artikel