nieuws

Unilever introduceert bij AH vegan-Magnum

Assortiment 14665

Unilever introduceert bij AH vegan-Magnum

ROTTERDAM – Unilever brengt een vegan-variant op de markt voor de klassieke Magnums Almond en Classic. De varianten liggen exclusief bij AH vanaf maart. Alle Unilever-ijs krijgt in 2019 een vegan-variant.

De vegan-varianten zijn naast exclusief te verkrijgen bij Albert Heijn ook beperkt te koop in buitenshuiskanalen. De vegan ijsjes zijn volledig zuivelvrij. Unilever: ‘Voor het ijs wordt gebruikt gemaakt van erwteneiwit, een plantaardig alternatief voor zuivel. Hiermee is het mogelijk om dezelfde hoogstaande kwaliteit romig ijs te ontwikkelen als bij het andere ijs van Magnum.’

Duidelijke vraag naar het product

De zuivelvrije chocolade om het ijs heen is ontwikkeld door Belgische meesterchocolatiers van Callebaut. De ijsjes kregen van de Europese Vegetarische Unie het vegan-label toegekend; een kwaliteitskeurmerk voor veganistische producten. Unilever: ‘We merken een duidelijke vraag van de consument naar zuivelvrije producten en we zijn er trots op dat we nu ook Magnum Vegan kunnen aanbieden.’

In 2019 alle Unilever-ijs een vegan-variant

Unilever baseert de trend ook op recent onderzoeksmateriaal. Uit cijfers van Unilever waar er ruim twintig jaar geleden nog 16.000 Nederlanders waren die zichzelf veganistisch noemden is dit aantal volgens de Nederlandse Vereniging voor Veganisme gestegen naar 110.000 in 2018. Unilever: ‘Niet alleen Magnum komt met een veganistische variant, naar verwachting wordt de gehele Unilevercategorie in 2019 aangevuld met veganistische versies van de grote ijsmerken.’

Reageer op dit artikel