nieuws

Hoogvliet roept biefstuk terug om salmonella

Assortiment 986

Hoogvliet roept biefstuk terug om salmonella

ALPHEN AAN DEN RIJN – Supermarktketen Hoogvliet roept diverse verpakkingen biefstuk en biefstukreepjes terug wegens een mogelijke besmetting met salmonella.

Dat blijkt uit een veiligheidswaarschuwing van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). ‘Hoogvliet heeft een veiligheidswaarschuwing geplaatst voor diverse verpakkingen Hoogvliet biefstuk en biefstukreepjes. Tijdens een controle is in een deel van deze producten salmonella aangetroffen’, schrijft de NVWA. ‘Het eten van een product met deze bacterie kan, indien niet door en door gegaard, vooral een risico vormen voor mensen met een lage weerstand, zoals zieken, zwangeren, ouderen en jonge kinderen’, aldus de NVWA.

Uit winkel verwijderd

Hoogvliet meldt op zijn website diverse verpakkingen Hoogvliet biefstuk en biefstukreepjes uit de schappen van de slagerijafdeling te hebben gehaald. ‘Met het oog op de veiligheid van onze klanten is uit voorzorg besloten deze producten uit onze winkels te verwijderen.’ Het betreft verpakkingen met de volgende houdbaarheidsdatum en referentienummer:

– Biefstuk met kruiden 1 stuk, referentienummer TP19061645040, 15-2-2019
– Biefstukreepjes 250 gram, referentienummer TP19061645040, 15-2-2019
– Biefstukreepjes gemarineerd 250 gram, referentienummer TP19061645040, 15-2-2019
– Kogelbiefstuk met kruidenboter 1 stuks, referentienummer TP19061645040, 15-2-2019
– Kogelbiefstuk kruidenboter 2 stuks, referentienummer TP19061645040, 15-2-2019

Niet consumeren

Het referentienummer staat op het etiket op de onderzijde van de verpakking onder de kop ‘Tracering’. Hoogvliet roept consumenten op om de producten met het genoemde referentienummer en THT-datum die zij reeds in bezit hebben, niet te consumeren maar terug te brengen. Klanten krijgen dan hun aankoopbedrag retour.

Waarschuwingen

De NVWA publiceerde dit jaar tot nu toe 9 veiligheidswaarschuwingen op zijn website. Het betrof, inclusief deze waarschuwing, drie waarschuwingen wegens een voedselinfectie, in alle drie de gevallen salmonella. De andere 6 waarschuwingen betroffen de aanwezigheid van allergenen die niet op de ingrediëntendeclaratie zijn gemeld.

Reageer op dit artikel