nieuws

Grolsch introduceert Kornuit 0.0%

Assortiment 1855

Grolsch introduceert Kornuit 0.0%

ENSCHEDE – Grolsch lanceert komende week een alcoholvrije variant van zijn pils Kornuit, Kornuit 0.0 %. Dit bier is exclusief in blik verkrijgbaar, wat volgens Grolsch een keuze is voor duurzaamheid en gebruiksgemak.

De folie rondom deze blikken is vervaardigd van 100 procent gerecycled plastic. De populariteit van alcoholvrije bieren in Nederland neemt volgens de Enschedese brouwer enorm toe, ook onder de relatief jonge doelgroep van Kornuit. Steeds vaker geven ook zij de voorkeur aan alcoholvrij boven alcoholhoudend of alcoholarm bier. ‘Ze letten meer op hun gezondheid en maken bewustere én duurzame keuzes. Daarbij is ‘gemak’ voor hen een belangrijk criterium bij de aankoop van bier’, aldus Grolsch in een persbericht.

‘Kornuit 0.0% past bij keuzes doelgroep’

Kornuit 0.0% is gebrouwen met de citrus-hop Cascade. ‘Hierdoor smaakt het bier vanaf de eerste slok verrassend fris. Door het unieke brouwproces zijn de meesterbrouwers van Kornuit in staat om op geheel natuurlijke wijze een alcoholvrije Kornuit te brouwen met behoud van de frisse smaak en de zachte afdronk’, zegt de bierbrouwer. Christian Camps, brand manager Kornuit: ‘Samen met onze doelgroep hebben we de campagne Made of Moments gemaakt: van strategie, creatie tot uitvoering. Daarbij hebben we uiteraard veel gesproken over hun wensen. De bewuste keuze voor een alcoholvrij bier en de voorkeuren voor duurzaamheid en gebruiksgemak kwamen daarbij als belangrijke aandachtspunten naar voren. Deze doelgroep kiest voor producten en verpakkingen die passen bij spontane acties en momenten. Vanuit ons duurzaam en verantwoord ondernemen hebben wij – in lijn met ons krat – gekeken hoe we dit product zo duurzaam mogelijk in de markt kunnen zetten. Zo proberen we zo goed mogelijk aan te sluiten op de wensen van onze doelgroep.’

Vanaf 4 maart verkrijgbaar

Kornuit 0.0% stroomt in de week van 4 maart de markt in en is verkrijgbaar in een sixpack blik 6 x 33 cl bij supermarkten en slijterijen door het hele land. Ook kunnen consumenten deze alcoholvrije Kornuit in de verschillende Kornuit horecagelegenheden vinden en tijdens de Kornuit-festivals. Bezoekers van het festival DGTL kunnen in het weekend van 19 tot en met 21 april aanstaande Kornuit 0.0% proeven en ontdekken. DGTL is het eerste festival waar Kornuit 0.0% in circulaire drinkbekers wordt geschonken.

Reageer op dit artikel