nieuws

Minister ziet niets in folderverbod vlees

Assortiment 644

DEN HAAG – Minister Schouten van Landbouw ziet weinig in een verbod op zogenoemde kiloknallers in folders van supermarkten. ‘Supermarkten gaan zelf over hun prijsbeleid. Zij bepalen welke producten in de aanbieding komen’

Minister ziet niets in folderverbod vlees
Foto: Koos Groenewold

Schouten zegt dit in antwoord op vragen van kamerlid Tjeerd de Groot van D66. Die stelde vragen naar aanleiding van door actiegroep Wakker Dier gemeten toename in het aantal folderaanbiedingen van vlees zonder keurmerk bij Nederlandse supermarkten. Deze worden door Wakker Dier omschreven als kiloknallers. Volgens minister Schouten is een verbod hierop vermoedelijk bovendien juridisch waarschijnlijk niet haalbaar en is slechts een klein deel van het in Nederland geproduceerde vlees bestemd voor Nederlandse consumenten.

Wakker Dier niet blij met minister

Wakker Dier toont zich in Trouw niet blij met de antwoorden van de minister. ‘Het zijn de supermarkten die mensen lokken en verleiden met stuntprijzen voor vlees. Zo blijven ze dierenleed stimuleren.’ De definitie van wat door Wakker Dier kiloknallers wordt genoemd, is overigens niet onomstreden. Emté noemde deze eerder ‘misleidend’ omdat bijvoorbeeld ook het eigen Natuurvlees afkomstig van dieren die in de vrije natuur lopen onder de definitie valt. Wakker Dier paste de definitie voor kiloknallers eind 2015 aan.

Reageer op dit artikel