nieuws

Belgische boeren boos op Albert Heijn

Assortiment 2693

Belgische boeren boos op Albert Heijn
Shutterstock

BRUSSEL – Belgische boeren zijn boos op Albert Heijn vanwege een prijsverlaging in de winkels van pakken halfvolle melk.

Volgens dagblad Het Nieuwsblad heeft Albert Heijn de prijs van een liter halfvolle melk met 7 cent verlaagd naar 55 cent per liter, wat de woede heeft opgewekt van de boerenorganisatie ABS (Algemeen Boerensyndicaat). ‘Een marketingstunt op kap van de boeren’, zo wordt de voorzitter van de landbouworganisatie, Hendrik Vandamme, geciteerd door de krant.

Geen reden voor prijsverlaging

De boerenvoorman heeft geen goed woord over voor de prijsverlaging. ‘Een schandalig lage prijs. Er is ook geen reden toe. De prijszetting op de markten is niet dalend, integendeel. De melkprijzen trekken weer aan.’ Hij is bang dat de rekening voor dit soort stunts uiteindelijk bij de boeren terechtkomt en ziet het vooral als een stunt van AH om marktaandeel te winnen.

Colruyt zal Albert Heijn moeten volgen

’62 cent was al laag, nu nog eens 7 cent er af. Dat is ongezien’, aldus Vandamme. De voorzitter van ABS denkt dat andere supermarktketens nu niet achter kunnen blijven. Hij wijst daarbij specifiek op Colruyt, dat met zijn prijsgarantie Albert Heijn zal moeten volgen. Bij Albert Heijn in Nederland is, voor wie een tweeliterpak koopt, de melk €0,77 per liter.  De prijsverlaging gata om AH Basic dat kost in België 55 cent per liter. AH zet erbij dat het om een dagprijs gaat. In Nederland kost hetzelfde pak houdbare melk  €0,87.   Nederlandse supermarkten waren ruim 10 jaar geleden verwikkeld in een melkoorlog. Daarbij daalde de prijs naar €0,39 per liter.

Reageer op dit artikel