nieuws

Recall AH-bladerdeeghapjes om salmonella

Assortiment 1290

ZAANDAM – Albert Heijn heeft bladerdeeghapjes teruggeroepen vanwege een mogelijke salmonellabesmetting.

Recall AH-bladerdeeghapjes om salmonella

Het gaat om de AH Oven bladerdeeghapjes (16 stuks) met houdbaarheidsdata 28-10-2019 en 28-12-2019. Albert Heijn heeft de producten uit de winkels gehaald omdat ze mogelijk salmonella bevatten. De keten waarschuwt dat consumeren van het product een gevaar kan vormen voor de gezondheid, vooral voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen. AH verzoekt klanten de bladerdeeghapjes terug te brengen naar de supermarkt.

Besmet varkensvlees

De bladerdeeghapjes van het AH eigen merk bevatten 2 procent varkensvlees, maar het is onbekend of het bij de recente AH-recall om Salmonella Goldcoast gaat. Begin december kwam het nieuws naar buiten dat een Nederlands slachthuis maandenlang aan tientallen bedrijven varkensvlees heeft geleverd dat besmet is met Salmonella Goldcoast. Meerdere mensen zijn er ziek van geworden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) startte met een traceringsonderzoek om al het besmette vlees te traceren en sloot meer recalls niet uit zolang dat onderzoek loopt. Ook andere EU-landen zijn ingelicht over de besmetting.

Reageer op dit artikel