nieuws

Diepvriesleverancier Eismann in etalage

Assortiment 2475

Diepvriesleverancier Eismann in etalage
Foto: Facebook

METTMANN – De ook in Nederland actieve leverancier van diepvriesassortiment aan huis Eismann staat in de etalage. De huidige eigenaar van een meerderheid van de aandelen, investeerder Gilde Buyout Partners, zou consultants in de arm hebben genomen om een koper te zoeken.

Dat meldt het Duitse vakblad LebensmittelZeitung. Eismann bestaat al sinds begin jaren zeventig en levert via een eigen distributienetwerk een breed assortiment aan diepgevroren levensmiddelen aan huis in een aantal Europese landen, waaronder sinds 1981 in Nederland en België. Het bedrijf werkt onder meer samen met franchisers. In Nederland is het bedrijf gevestigd in Duiven. Gilde Buyout Partners is een Nederlandse investeerder. Gilde heeft 55 procent van de aandelen in Foodexplorer, het moederbedrijf van Eismann.

Nog geen koper in zicht voor Eismann

Op basis van bronnen meldt de Duitse vakpers dat er op dit moment nog geen koper in zicht is. Een complicerende factor rond de verkoop zouden gelijktijdig lopende gesprekken over de financiering met vreemd kapitaal zijn. Andere aandeelhouders van het bedrijf zijn het management en andere investeerders, waaronder het Britse Indigo Capital.

Online supermarkt voor diepvriesproducten

Bedrijven als Eismann bezorgden al boodschappen aan huis toen e-commerce nog een niet-bestaande activiteit was. Daarbij werd gewerkt met een catalogus. Inmiddels is ook Eismann uitgegroeid tot een websupermarkt. Het bedrijf zou wel last hebben van de opkomst van andere online supermarkten die ook diepvriesproducten verkopen. Daarnaast zou het klantenbestand relatief oud zijn. De Nederlandse website van het bedrijf noemt zeven vestigingen.

Activiteiten in België en Spanje verkocht

Eismann verkocht enkele jaren geleden zijn activiteiten in België en Spanje. Het bedrijf is nog actief in onder meer Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Italië. Volgens Lebensmittelzeitung schrijft dat de laatst bekende concernomzet uit 2016 stamt. Toen boekte de onderneming een omzet van €321,5 miljoen met een verlies onder de streep van €11,5 miljoen. Twee jaar eerder werd wereldwijd nog €390 miljoen omgezet.

Lees ook: Diepvriesspecialist zoekt stevige expansie

Reageer op dit artikel