nieuws

Allergiewaarschuwing Boni- en Poiesz-broodjes

Assortiment 1079

Allergiewaarschuwing Boni- en Poiesz-broodjes

TILBURG – Dutch Bakery waarschuwt dat een deel van de verpakkingen Easy Bakery Kerstboombroodjes Mix een verkeerd etiket heeft gekregen. De broodjes kunnen gevaarlijk zijn voor mensen met een gluten-, sesamzaad- of lupine-allergie.

De waarschuwing geldt voor verpakkingen met THT-datum 27-12-2018. De verpakkingen lagen van 7 tot en met 12 december 2018 in de schappen van supermarktketens Boni en Poiesz.

Monkey Bread-etiket op Kerstboombrood Mix

De fabrikant Dutch Bakery waarschuwt dat op sommige verpakkingen van de Kerstboombrood Mix, een verpakking met zes broodjes in de vorm van een kerstboom, een etiket is geplakt van het product Monkey Bread. De allergenendeclaratie klopt daardoor niet. De allergenen gluten (haver, gerst, rogge, tarwe), sesamzaad en lupine staan niet vermeld.

Terugbrengen naar winkel

Klanten met gluten-, sesamzaad- en/of lupine-allergie kunnen de verpakkingen broodjes in de vorm van een kerstboom met Monkey Bread-etiket terugbrengen naar de winkel waar het gekocht is. Het product is niet gevaarlijk voor mensen zonder een genoemde allergie, aldus Dutch Bakery.

 

Reageer op dit artikel