nieuws

AH roept chocopasta terug om allergeen

Assortiment 695

AH roept chocopasta terug om allergeen

ZAANDAM – Albert Heijn roept de AH Chocopasta melk terug omdat er per ongeluk hazelnoten in zijn verwerkt.

Albert Heijn adviseert klanten met een hazelnotenallergie dringend om de chocopasta niet te gebruiken en terug te brengen naar een AH-winkel. ‘Klanten die geen allergie voor hazelnoot hebben, kunnen dit product gerust eten’, laat AH in een veiligheidswaarschuwing weten die door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA is gepubliceerd.

Kruisbesmetting

De recall betreft de AH Chocopasta melk in een pot van 400 gram met houdbaarheidsdatum 01.2020. Ah heeft besloten de pasta direct uit de winkels terug te halen. Het betreft een zogenaamde kruisbesmetting met hazelnoot.  ‘In deze AH Chocopasta melk is per ongeluk een kleine hoeveelheid hazelnoot verwerkt’, aldus AH. Klanten die de chocopasta terugbrengen, krijgen hun geld terug.

Veiligheidswaarschuwingen NVWA

De  NVWA publiceerde dit jaar tot nu toe 35 veiligheidswaarschuwingen voor producten die allergenen bevatten zonder dat dit op de ingrediëntendeclaratie stond vermeld.

Reageer op dit artikel