nieuws

Wereldprimeur Jumbo Groningen: vegan sushi

Assortiment 7258

Wereldprimeur Jumbo Groningen: vegan sushi

GRONINGEN – Jumbo Foodmarkt Groningen verkoopt met ingang van vandaag (vrijdag) vegan sushi en sashimi. De winkel heeft daarmee naar eigen zeggen een wereldprimeur te pakken.

Het gaat om veganistische sushi en sashimi in de varianten tonijn en zalm. De producten zijn gemaakt van 100 procent plantaardige ingrediënten. Door gebruik te maken van onder andere zeewier als ingrediënt, is de smaak en textuur van deze producten volgens Jumbo Foodmarkt Groningen nagenoeg niet van echt te onderscheiden.

‘Trots op wereldwijde primeur’

Pieter Kuizenga, commercieel manager Maripaan Groep: ‘Het is natuurlijk fantastisch dat we als Jumbo Foodmarkt Groningen deze wereldwijde primeur hebben en daar zijn we enorm trots op. Vegan sashimi is nog niet te koop in de retail, en hoe mooi is het dan dat onze winkel, waar we veel aandacht hebben voor plantaardige voeding, deze producten mag lanceren. Het past precies bij wie we willen zijn.’

‘Vegan is een blijvende trend’

Jumbo Foodmarkt Groningen heeft met een totaal van tien meter aan veganistische producten de grootste vegan afdeling van Nederland. Het gaat daarbij om zowel houdbare en gekoelde producten als diepvries. De sushi en sashimi die nu in het assortiment zijn opgenomen liggen in de diepvries.

Kuizenga: ‘Ons grote assortiment Veganistisch is het antwoord op de immer groeiende vraag naar plantaardige producten. Vegan is op dit moment echt hip en trendy, maar ik ben ervan overtuigd dat de veganistische levensstijl niet alleen een trend blijft, maar zich al in een volgende fase bevindt en dat deze ontwikkeling zich blijft doorzetten. We bedienen nu de veganist en de vegetariër, maar inmiddels is 67 procent van de bevolking flexitariër en dat zegt veel over de toenemende vraag naar plantaardige producten. Een aantal jaar geleden waren we ook onderscheidend en voorloper op het gebied van Fairtrade, nu is dat zelfs een usp voor veel fabrikanten geworden. Deze soortgelijke ontwikkeling gaat nu ook doorzetten in de markt van plantaardige voeding. Het mooie van Vegan sashimi is dat het een product is wat twee groei-markten in zich heeft, namelijk sushi en plantaardige voeding, we verwachten er dus ook veel van.’

Sushi en sashimi ook in La Place-keukens

De plantaardige sushi en sashimi zijn geproduceerd door Vegan Seastar onder de namen ‘Vegan No Tuna’ en ‘Zalmon Sashimi’. Rosella van Kuijen van Vegan Seastar: ‘We hebben inmiddels wereldwijde aanvragen voor de vegan sashimi, maar we hebben er voor gekozen om de lancering te doen bij Jumbo Foodmarkt Groningen, omdat we al intensief samenwerken met deze vestiging.’ De sashimi wordt in de Jumbo Foodmarkt Groningen ook gebruikt als ingrediënt voor vegan sushi zalm en tonijn in de La Place-keukens in de winkel.

Zie ook: Fotoreportage Jumbo Foodmarkt Groningen

Reageer op dit artikel