nieuws

Plus verkoopt SodaStream-assortiment

Assortiment 6711

Plus verkoopt SodaStream-assortiment

RIJEN – Vanaf deze maand is het SodaStream-assortiment verkrijgbaar bij Plus.

Plus is daarmee de eerste Nederlandse supermarkt die de bruiswatertoestellen, herbruikbare flessen en diverse smaken van SodaStream landelijk aanbiedt.

Milieu

De supermarktketen doet dit vanwege het groene imago dat Plus en SodaStream nastreven. SodaStream, eind augustus overgenomen door PepsiCo, biedt een milieuvriendelijk alternatief voor bruiswater en frisdrank in plastic wegwerpflessen. Volgens Plus past dit bij de supermarktketen die ‘koploper is in de thema’s lokale betrokkenheid, eerlijke handel, klimaat en dierenwelzijn’.

Distributie via Plus ‘nieuwe stap in sterke groei’

Voor SodaStream is de distributie via Plus een nieuwe grote stap in de sterke groei van het merk, aldus het persbericht. Het bruiswatermerk wil de omschakeling naar kraanwater versnellen en het afval van plastic wegwerpflessen terugdringen. Een gezin met een SodaStream-toestel bespaart gemiddeld 2800 petflessen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat een SodaStream-gebruiker gemiddeld drie glazen water per dag meer drinkt. Voldoende drinken is goed voor de gezondheid, aldus Plus. Tamara Kroon, SodaStream-marketingmanager: ‘Het feit dat de meest verantwoorde supermarkt van Nederland nu met ons in zee gaat, bevestigt dat de retail erin gelooft dat de consument hier aan toe is. De revolutie in de water- en frisdrankindustrie is nu pas écht gestart.’

Lees ook: Plus kiest voor duurzame displays

Reageer op dit artikel