nieuws

Lidl-klant vindt scheermesjes in pot bonen

Assortiment 1540

Lidl-klant vindt scheermesjes in pot bonen

EMMEN – Een man uit Emmen heeft in een potje witte bonen in tomatensaus van Lidl twee scheermesjes aangetroffen.

Emmenaar Robbie Orsel wilde een pot witte bonen in tomatensaus opwarmen voor hem en zijn kinderen, toen hij de scheermesjes zag drijven tussen de bonen. Dat meldt RTV Drenthe.

‘Dit hadden we niet overleefd’

Orsel kocht de bonen maandag bij het Lidl-filiaal in de wijk Emmerhout in zijn woonplaats. ‘Ik ben echt enorm geschrokken. Ik wilde de bonen samen met mijn kinderen opeten. Het zweet breekt me uit als ik denk wat er had kunnen gebeuren, want dat hadden we vrijwel zeker niet overleefd. Ik heb direct de bonen en de scheermesjes weer in de pot gedaan en ze vandaag (dinsdag, red.) naar de Lidl teruggebracht’, citeert de regionale omroep hem.

Onderzoek naar mesjes in bonen

Lidl Nederland heeft aangegeven te gaan onderzoeken hoe de mesjes tussen de bonen terecht zijn gekomen. Orsel vermoedt dat het een doelbewuste actie was, en geen ongeluk. Lidl wil de zaak eerst nader bekijken. ‘We vinden het erg vervelend wat er is gebeurd. Op dit moment is het nog te vroeg om er inhoudelijk meer informatie over te kunnen geven. Het product wordt op het moment nog onderzocht.’ Voor zover bekend zijn elders in het land geen scheermesjes aangetroffen in producten van de discounter.

‘Tevreden over afhandeling Lidl’

Orsel geeft tegen het regionale medium aan tevreden te zijn over de afhandeling door Lidl. ‘Ze waren duidelijk heel erg geschrokken en beloofden mij te laten weten wat er uit het onderzoek komt. Als ik eraan terugdenk gaan mijn nekharen opnieuw rechtop staan. Wie doet nou zoiets?’

Zie ook: Voedselveiligheid op de winkelvloer: 7 tips

Reageer op dit artikel