nieuws

Hoogvliet verkoopt Heilige Boontjes-koffie

Assortiment 544

Hoogvliet verkoopt Heilige Boontjes-koffie

ALPHEN AAN DEN RIJN – Hoogvliet gaat koffie van Stichting Heilige Boontjes verkopen.

Dat zegt de keten op LinkedIn. Hoogvliet is naar eigen zeggen de eerste en enige supermarkt die deze koffie verkoopt. De stichting achter de koffie is bijzonder: Heilige Boontjes biedt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een crimineel verleden, een leerwerktraject tot koffiebrander of barista. Na bijna een jaar kunnen zij doorstromen naar de arbeidsmarkt.

Stichting Heilige Boontjes

Heilige Boontjes noemt op de eigen website dat ze meer doen dan jongeren naar werk begeleiden. Zo zijn er coaches binnen de stichting op onder meer het gebied van huisvesting en schuldproblematiek. Heilige Boontjes heeft inmiddels 52 jongens begeleid en 42 van hen hebben vast werk of een opleiding, meldde Trouw begin deze zomer.

Hoogvliet: ‘Prachtig initiatief’

‘Een prachtig initiatief waar wij onze klanten graag bij betrekken’, aldus Hoogvliet.

Lees ook: Hoogvliet geeft weer aan Plastic Soup-stichting

Reageer op dit artikel