nieuws

Hema boos op leverancier chocoladeletters

Assortiment 6009

Hema boos op leverancier chocoladeletters
Foto: Shutterstock

AMSTERDAM – Warenhuisketen Hema doet een recall van alle hazelnoot melkchocoladeletters. In de letters kunnen mogelijk stukjes kunststof aanwezig zijn. Het bedrijf is teleurgesteld in toeleverancier Baronie.

‘Gebleken is dat ook in andere hazelnoot melkchocoladeletters dan de letters B, M, N, R en S mogelijk stukjes kunststof aanwezig kunnen zijn. Alle andere smaken chocoladeletters van Hema zijn wel veilig en van goede kwaliteit. Hema is zeer teleurgesteld in haar leverancier Baronie en neemt deze productiefout zeer hoog op’, aldus Hema in de verklaring.

Kwaliteitseisen onvoldoende nageleefd

Het warenhuis is boos op de toeleverancier. ‘Kwaliteit is, naast design en prijs, een van de kernwaarden van Hema en Hema stelt dan ook strenge eisen op het gebied van voedselveiligheid. Hema betreurt het dan ook ten zeerste dat deze eisen door Baronie onvoldoende zijn nageleefd en dat als gevolg hiervan in deze feestelijke Sintperiode een deel van een van de meest populaire producten teruggeroepen moet worden. De veiligheid van de klant staat bij Hema voorop.’

Recall volgt op eerdere terugroepactie

Eerder riep Hema al de hazelnoot melkchocoladeletters B, M, N, R en S terug. ‘Volgens producent Baronie zou het alleen deze letters betreffen. Nu is echter gebleken dat ook in andere letters van de hazelnoot melkchocoladeletters mogelijk stukjes kunststof aanwezig kunnen zijn, waardoor  verwondingen kunnen worden veroorzaakt. Hema heeft daarop besloten uit voorzorg alle hazelnoot melkchocoladeletters terug te roepen.’ Het warenhuisbedrijf zegt met Baronie in gesprek te zijn over vervolgstappen.

Lees ook: Tony’s Chocolonely wil overgenomen worden

Reageer op dit artikel