nieuws

Lidl-wasmiddel Formil als beste koop uit de test

Assortiment 34348

DEN HAAG – Het kleurwasmiddel van Lidl is door de Consumentenbond betiteld als Beste Koop, in een test met bontwasmiddelen.

Lidl-wasmiddel Formil als beste koop uit de test

Formil Ultra Plus Color eindigde in de test als 2e, van in totaal 32 geteste bontwasmiddelen. Het wasmiddel van de discounter is echter dusdanig goedkoper dan de nummer 1, Ariel Kleur & Stijl, dat de Consumentenbond het uitroept tot Beste Koop.

‘Wasmiddel kost slechts éénderde’

‘Het is het op één na beste middel uit de test, maar kost per 10 wasbeurten slechts éénderde van de testwinnaar. Het Formil-poeder scoort iets lager op kleurbehoud, maar laat veel minder wasmiddelresten achter dan het Ariel-poeder’, schrijft de bond in een toelichting bij de test.

Honderden wasjes gedraaid

De Consumentenbond ging grondig te werk in de wasmiddeltest. Er werden met 32 bontwasmiddelen meer dan 300 wasjes gedraaid, met verschillende vlekken op 40 en 30 graden. De was werd onder meer ingesmeerd met bloed, gras, chocolademelk, olijfolie en babyvoeding. Daarnaast werden nog 600 wasjes gedraaid om het kleurbehoud te onderzoeken. Ook werd getest op kleuroverdracht en vergrauwing.

Ook andere huismerkwasmiddelen in de top 10

Op de ranglijst staan varianten van alle bekende A-merken, met behalve Ariel onder meer ook Persil, Robijn, Omo en Fleuril. Daarnaast werd ook wasmiddel van diverse supermarkthuismerken getest. Na Lidl scoort Una-wasmiddel van Aldi het best van de huismerken, terwijl ook AH, G’woon (Superunie) en Jumbo de top-10 halen.

Zie ook: Meer nieuws over de Consumentenbond

Reageer op dit artikel