nieuws

Jumbo start pilot Vegan-module

Assortiment 6866

Jumbo start pilot Vegan-module

VEGHEL – Jumbo start vanaf week 47 met een pilot van een vegan-module op één, twee of drie meter. De module inclusief signing is ontwikkeld door De Smaakspecialist.

De module kent een breed scala aan productsegmenten en merken. Producten zoals bijvoorbeeld beschuit, crackers, eiwitvervanger, gelatinevrij snoep en unieke producten zoals vegan fond en vegan jus zijn in het schap opgenomen. Maarten de Leng van De smaakspecialist: ‘Negentig procent van ons assortiment is al vegan. We begonnen vanuit biologisch maar dat is ondertussen een randvoorwaarde geworden, vanzelfsprekend. Onze producten kenden ook al geen geraffineerde suikers.’

Grootste vegan-super is Jumbo Foodmarkt Groningen

Jumbo ziet de introductie als een pilot en beraad zich al naar gelang de resultaten op een verdere uitrol. De keten toont wel ambitie in vegan en was al eerder met een project bezig. De Jumbo Foodmarkt in Groningen  isop dit moment al de grootste vegan supermarkt van ons land. De Foodmarkt is onderdeel van Maripaan waarvan ondernemer Enrico Maat dertien jaar geleden betrokken was bij het oprichten van De Smaakspecialist. Hij deed dat destijds samen met nog vijf andere ondernemers.

Ook flexitariër trekt naar vegan

Veganisme is een levensstijl waarbij de klant geen dierlijke producten gebruikt. Veganisten eten zodoende puur plantaardige voeding. Naast vlees en vis wordt er ook geen zuivel, ei of honing geconsumeerd. Naast de veganist is er een snel groeiende groep consumenten die vegetarisch dan wel flexitarisch eten. Ook zij zijn potentieel klant van dit assortiment. De Smaakspecialist is een social venture met een missie: verantwoorde voeding toegankelijk maken voor iedereen. Naast het verantwoord en biologisch productassortiment, speelt kennis- en inspiratiedeling bij deze ambitie een belangrijke rol.

Lees ook: Albert Heijn plaatst vegan koelschap 

 

Reageer op dit artikel