nieuws

Einde voor Toto dreigt bij wetswijziging

Assortiment 2790

Einde voor Toto dreigt bij wetswijziging

AMSTERDAM – Het einde dreigt voor de Toto in de sigarenwinkel of buurtsuper op de hoek.

Een aanstaande wetswijziging zal gokken op sportwedstrijden in de buurt verlieslijdend maken, stelt moederbedrijf Nederlandse Loterij volgens De Telegraaf.

‘Stekker eruit bij wetswijziging’

De organisator van het traditionele gokspel zegt geen andere optie te hebben dan de stekker uit het ‘kansspel op de hoek’ te trekken als deze week wordt ingestemd met een wijziging van de Wet Kansspelbelasting. ‘De Toto in de winkels wordt voor ons dan verlieslijdend’, stelt directeur Niels Onkenhout. Gevolg van de wetswijziging is volgens hem dat de belastingdruk voor de Toto van de ene op de andere dag verzesvoudigd wordt.

‘Doodsteek voor sigarenwinkeliers’

Tabakswinkels zijn overvallen door het naderend onheil, reageert voorzitter Jos Zuidwijk van branchevereniging NSO. Hij vreest de doodsteek voor 1500 sigarenwinkeliers als de Loterij vanwege de wetswijziging de Toto de nek omdraait. Voor veel van deze winkeliers is het een belangrijke inkomstenbron.

Zie ook: Jumbo begint met Lotto bij kassa

Reageer op dit artikel