nieuws

Aldi lanceert aftelkalender voor Sinterklaas

Assortiment 3064

Aldi lanceert aftelkalender voor Sinterklaas
De Aldi-medewerksters die de aftelkalender bedachten.

CULEMBORG – Aldi verkoopt vanaf aanstaande dinsdag een Sinterklaas-aftelkalender. Bijzonder is dat de kalender is ontworpen door drie winkelmedewerkers van de discounter.

Aldi organiseert jaarlijks een medewerkerswedstrijd. De wedstrijd stond dit jaar in het teken van het bedenken van een product dat ook te koop zou kunnen zijn in de winkels van Aldi. De aftelkalender is een variant op de adventskalender. Er wordt afgeteld vanaf de intocht van Sinterklaas tot pakjesavond, 5 december. In de laatjes van de aftelkalender zijn kleine speelgoedjes te vinden.

‘Idee al in m’n hoofd’

In een persbericht laat Aldi weten hoe het idee ontstond met de drie medewerkers, allen werkzaam bij winkels in de omgeving van het Overijsselse Heino. ‘Op een zonnige, warme avond in mei zaten we met z’n drieën in de tuin. We wilden meedoen met de medewerkerswedstrijd. Ik had het idee van de kalender eigenlijk al in mijn hoofd. Nu ik zelf een kindje heb, gaat Sinterklaas veel meer leven en dan ga je daarover nadenken. Als kind vond ik zelf de adventskalender heel erg leuk en zo kwam ik op het eerste idee. Samen hebben we dat die avond verder uitgewerkt tot het huidige concept’, aldus Cindy Haye, vervangend filiaalleider in Heino.

Bedenkers aftelkalender in de prijzen

De drie Aldi-medewerksters (naast Cindy Haye ook Laura ten Bolscher en Martine Woolderink) wisten met hun idee de Aldi-leiding te overtuigen. Ze kregen voor hun idee een dinerbon, een bos bloemen, een fles wijn en een chocoladepakket. Daarnaast is de aftelkalender vanaf dinsdag 6 november dus verkrijgbaar in alle Aldi-winkels in Nederland. De kalender kost €4,99.

Zie ook: Aldi komt met adventskalender vol wijn

Reageer op dit artikel