nieuws

AH laat nieuwe wijn proeven uit buisjes

Assortiment 3099

AH laat nieuwe wijn proeven uit buisjes

ZAANDAM – Albert Heijn lanceert speciaal voor het thuis proeven wijn in buisjes. Klanten kunnen zo drie nieuwe wijnen proeven.

Speciaal voor het thuis proeven van wijn levert Albert Heijn ‘Wine in Tubes’: een box met zes buisjes van drie wijnhuizen van Albert Heijn. ´Wijn drinken is leuk, wijn proeven nog leuker’, zegt AH over het proefpakket. In de box zitten 3 nieuwe wijnen uit het AH-wijnassortiment: Porcupine Ridge Merlot, Castaño Macabeo Bio en Puklavec&Friends Cabernet Sauvignon&Merlot.

Zes buisjes, drie wijnen

Een proefbox met ‘Wines in Tubes’ bevat zes buisjes van ieder 10 centiliter, elk ongeveer goed voor een glas wijn. De proefbox bevat drie verschillende wijnen. Van iedere wijn zitten er twee buisjes in. Daardoor kunnen twee mensen tegelijk van de wijn proeven. ‘Wijnproeverijen zijn populair; het is een leuke manier om je wijnsmaak te ontdekken en nieuwe wijnen te proberen. Het voordeel van Wine in Tubes is dat je geen flessen wijn hoeft aan te breken. In de buisjes zit de perfecte hoeveelheid voor een thuisproeverij’, aldus  AH in een persbericht.

Cursus proeven

De wijnbox is tegelijkertijd een leermiddel, een soort cursus. ‘Bij het goed proeven van wijn gebruik je verschillende zintuigen. Met de nieuwe proefbox Wine in Tubes leer je de basics van wijnproeven in vijf stappen’, aldus AH. Dat zijn: kijken, walsen van wijn, ruiken, proeven en slurpen en uiteindelijk het oordeel vellen, lekker of niet? Op de onderkant van de box staan proefnotities en serveertips. De Wine in Tubes-box kost € 9,95 en is verkrijgbaar in ruim 180 grotere Albert Heijn winkels en vanaf aanstaande dinsdag ook op ah.nl.

De proefbox van AH bevat zes buisjes met drie wijnen.

Wijn in buisjes niet nieuw

Overigens is het proeven van wijn uit buisjes niet nieuw. Er zijn verschillende websites, waaronder vinovitro.com, die al langer dit soort proefpakketten met buisjes aanbieden. HHet geeft wijnliefhebbers ook de kans om een dure topwijn te proeven, zonder direct een fles van soms honderden euro’s te kopen.

Reageer op dit artikel