nieuws

AH: Alle eieren ster van keurmerk

Assortiment 1402

AH: Alle eieren ster van keurmerk

ZAANDAM – Albert Heijn vernieuwt in al zijn winkels het eierschap. Zo hebben alle eieren van AH nu minimaal het 1 ster Beter Leven Keurmerk.

1 Ster betekent dat de kippen vrij kunnen scharrelen, frisse lucht krijgen en met minder hennen bij elkaar zitten. ‘Samen met onze pluimveehouders werken we aan kwaliteit, smaak, duurzaamheid, innovatie en het verbeteren van de keten. Zo kunnen we onze klant precies vertellen welke kippen hun eitje hebben gelegd en welke boer er voor de dieren heeft gezorgd. Onze eieren zijn volledig traceerbaar en hebben een THT-code op het ei. Dit doen wij omdat we meer grip willen hebben op dierenwelzijn en milieu’, zegt Marit van Egmond, commercieel directeur van Albert Heijn over de nieuwe stap.

Eind november blockchain

Een volgende stap is dat Albert Heijn vanaf eind november met de blockchaintechnologie de productieketen van de Albert Heijn eigen merk eieren inzichtelijk maakt. Door de code in te tikken op check-je-ei.nl ziet de klant wat de legdatum is van het ei en welke route het ei heeft afgelegd tot het op het bord ligt. In alle Albert Heijn-winkels is het hele eierschap vernieuwd. Klanten krijgen bij het schap uitleg over de betekenis van de verschillende sterren van het Beter Leven Keurmerk. Op check-je-ei.nl vindt de consument allerlei informatie over de eieren.

Reactie Dierenbescherming

De Dierenbescherming is blij met de stap van Albert Heijn. ‘Het wordt zo voor consumenten steeds duidelijker in hoeverre rekening is gehouden met dierenwelzijn. Dat de eieren van het Albert Heijn-merk dan minimaal één ster van ons Beter Leven keurmerk dragen, juichen we uiteraard van harte toe’, zegt Marijke de Jong-Timmerman, programma manager van het Beter Leven keurmerk bij de Dierenbescherming.

Zie ook: AH rolt verkoop Oerei verder uit

Reageer op dit artikel