nieuws

Recalls Amazing Oriental en Big Bazar

Assortiment 961

DOETINCHEM – De Oriëntaalse supermarktketen Amazing Oriental roept Knorr Chilli Liquid Seasoning en een kruidenmix terug. Winkelketen Big Bazar waarschuwt voor pijnboompitten.

Recalls Amazing Oriental en Big Bazar
Recalls door Amazing Oriental en Big Bazar.

Amazing Oriëntal roept de Knorr Chilli Liquid Seasoning terug. Het betreft een recall van de 440 gram verpakking met een houdbaarheidsdatum van 27-3-2019. De recall zou op initiatief van Knorr gebeuren nadat uit onderzoek is gebleken dat het product niet voldoet aan de kwaliteitseisen van de fabrikant. Consumenten wordt gevraagd het product niet meer te consumeren en terug te brengen waarna het aankoopbedrag wordt vergoed. Zo meldt website productwaarschuwing.nl.

Vegetarische shoarmamix

De Oriëntaalse keten roept bovendien de Soja Kip Shoarma mix terug van kruidenleverancier Maussi Kruiden. De vegetarische kruiden in een 150 gram verpakking hebben een houdbaarheidsdatum van 1-6-2021. Dit product voldoet volgens Amazing Oriental niet aan de door de fabrikant gestelde kwaliteit. Ook hier wordt opgeroepen het product niet te gebruiken naar terug te brengen naar een van de vestigingen van de keten.

Recall pijnboompitten

Winkelkketen Big  Bazar voert een recall uit namens leverancier Polak &Co van pijnboompitten van het merk Ambition. De pitten, verpakt per 30 gram, zijn mogelijk besmet met de salmonellabacterie. Het betreft de verpakkingen met een houdbaarheidsdatum van 15-05-2020.

Gevaar voor gezondheid

Vanwege deze salmonellabesmetting adviseert Big Bazar om de pitten niet te eten. Ze vormen een gevaar voor de gezondheid, vooral voor zwangere vrouwen, kinderen , ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Klanten die de pijnboompitten terugbrengen krijgen het aankoopbedrag vergoed.

NVWA

De recalls zijn (nog) niet op d esite van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit terug te vinden. De NVWA liet dit jaar tot nu toe 71 waarschuwingen voor voedingsmiddelen uitgaan.

Reageer op dit artikel