nieuws

Recall: Aldi roept Led TL-buizen terug

Assortiment 912

CULEMBORG – Discounter Aldi roept de door haar verkochte led-TL-buizen van het merk Ligtwell terug vanwege een veiligheidsrisico.

Recall: Aldi roept Led TL-buizen terug
De Led TL-buizen die door Aldi worden teruggeroepen. Foto: Aldi.

Aldi roept de energiezuinige lampen van 120 en 150 centimeter lengte van het merk Lightwell terug. Uit onderzoek is gebleken de fitting van de TL-buizen oververhit kan raken waardoor het omhulsel kan smelten en er het risico op brandletsel ontstaat. Door het smelten kunnen onder spanning staande delen van de buizen bloot komen te liggen waardoor de gebruiker een elektrische schok zou kunnen krijgen, verklaart Aldi de recall op zijn website.

Verkocht vanaf 25 augustus

De TL-buizen zijn verkocht vanaf zaterdag 25 augustus dit jaar. Aldi vraagt klanten het batch-  en typenummer te controleren dat op de in China gefabriceerde buizen is te vinden. De terugroep  actie betreft de Led TL-buis 120 cm met batchnummer DATE: 0518 en typenummer LW-8718843023743. Voor de Led TL-buis 150 cm betreft deze veiligheidswaarschuwing de artikelen met batchnummer DATE: 0618 en typenummer LW-8718843013669.

Geld terug

Aldi verzoekt de klanten de producten niet te gebruiken maar terug te brengen naar een van de filialen. Die krijgen dan het aankoopbedrag terug.

Reageer op dit artikel