nieuws

Jumbo haalt Britse bio-babyvoeding binnen

Assortiment 2072

Jumbo haalt Britse bio-babyvoeding binnen
Foto: McAgency

AMSTERDAM – Jumbo begint op 1 oktober met de verkoop van de biologische babyvoeding van het merk My Little Piccolo. In totaal stromen er acht producten van het merk in bij de supermarktketen uit Veghel.

Het assortiment bestaat straks uit vier knijppakjes voor baby’s vanaf zeven maanden en vier verschillende potjes voor baby’s vanaf 10 maanden. ‘Het unieke aan de potjes is dat de groente apart verpakt is van de graansoort zodat het niet zompig wordt’, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Piccolo behoort naar eigen zeggen tot de  populairste biologische babyvoedingmerken in Engeland en doneert 10 procent van de winst aan goede doelen op het gebied van onderwijs op het gebied van voeding.

Van oorsprong Italiaanse ondernemer

Het merk is pas twee jaar geleden in Engeland opgezet door de van oorsprong Italiaanse ondernemer Cat Gazzoli, die recepten uit de eigen familie gebruikte om het merk te starten. ‘Met 100 procent biologische ingrediënten, veel groenten, verse kruiden en een beetje olijfolie maakt zijn, lekker, voedzame en gebalanceerde maaltijden voor baby’s’, zo wordt haar aanbod omschreven. In de potjes zijn tenminste zes groenten verwerkt in de saus en wordt er een graansoort als pasta of quinoa aangeboden. Saus en graan worden apart van elkaar verpakt. ‘Zo kan ieder kindje zijn eigen smaak ontwikkelen om een leven lang gezond en lekker te eten’, zo wordt het product aangeprezen.

Zoete aardappel en rundvleesragoût

De knijppakjes hebben een adviesprijs van €1,99 en de potjes van €2,99. De producten zijn vanaf 1 oktober te koop. De producten betreffen onder meer zoete aardappel en rundvleesragoût, Quinoa met groente ratatouille en basilicom en pasta met groente en boerenkoolpesto en basilicum.

Lees ook: Babyvoeding stuwt resultaten Danone

 

Reageer op dit artikel