nieuws

Hak haalt suiker/zout uit rode kool en bieten

Assortiment 1050

GIESSEN – Groentefabrikant Hak zet nieuwe varianten van rode kool en rode bieten in het conservenschap waarbij het product geen toegevoegde suikers en zout bevat. Daarmee wil het bedrijf klanten helpen om te eten volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Hak haalt suiker/zout uit rode kool en bieten
Foto: Hak

Dat heeft de onderneming bekendgemaakt. ‘De totale hoeveelheid suikers wordt in de nieuwe recepturen alleen nog gevormd door de natuurlijke suikers aanwezig in de rode bieten, rode kool en appelen’, schrijft Hak. Zelfs de natuurlijke suikers liggen een stuk lager. ‘ Zo is bij de Rode Kool bijvoorbeeld gebruik gemaakt van specifieke appelsoorten die een heerlijke licht zoete smaak geven en weinig suiker bevatten. De nieuwe Hak producten die de komende maanden in de supermarkt worden geïntroduceerd, markeren de innovatiedrang die Hak zichzelf al enkele jaren heeft opgelegd: met behulp van zo gezond mogelijke ingrediënt- en receptuurcombinaties bestaande producten te verbeteren en nieuwe te ontwikkelen.’

Oppassen voor producten zonder toegevoegde suikers

Het bedrijf waarschuwt consumenten die minder suiker willen eten dat ze niet alleen naar toegevoegde suikers moeten kijken. ‘Je kunt als fabrikant zeggen dat je geen suikers meer hebt toegevoegd, maar als de appelen die je gebruikt vervolgens heel zoet zijn en veel natuurlijke suikers bevatten, dan is de beoogde gezondheidswinst deels tenietgedaan. Want suiker is suiker. Als onderdeel van onze innovatiestrategie hebben we onszelf eveneens opgelegd de van nature aanwezige suikers op een heel laag percentage te krijgen, maar natuurlijk wel een lekkere lichtzoete smaak te behouden. Dat doen we door samen te werken met moeder natuur en de juiste appelmix te kiezen’, aldus directeur innovatie en marketing Nicole Freid van Hak.

Producten hebben term 0 procent op het etiket

De nieuwe producten krijgen net als de eerder geïntroduceerde appelmoes zonder toegevoegde suiker de term 0% mee om ze te onderscheiden van het reguliere aanbod.

Reageer op dit artikel