nieuws

Europese supers jagen waterijsjes erdoorheen

Assortiment 1424

Europese supers jagen waterijsjes erdoorheen

ROERMOND – De vooraf afgesproken aantallen waterijsjes voor dit jaar zijn ‘al lang op’ bij de Europese supermarkten. IJsfabriek Dedert is nu bezig met de extra aanvragen. Alles wat momenteel in de fabriek gemaakt wordt is ‘meteen weer weg’.

Het waterijs is door de warmte niet aan te slepen. Dat zei Marcel Peeters, directeur van de waterijsfabriek IJsfabriek Dedert in Roermond, zaterdag in de Telegraaf. Peeters: ‘Omdat van overal in Europa extra vraag komt, leveren we nu aan alle klanten een deel van hun order, in plaats van om de beurt. We trekken geen winkels voor.’

Waterleiding onder druk door droogte

Van een tekort aan voorraden is geen sprake, volgens de krant. Aanvoer van siropen en vruchtvlees is er in overvloed. ‘Maar door de droogte is de druk op de waterleiding een stuk minder’, vertelt mede-eigenaar Yurda Peeters. Dit heeft vooral effect op het starten van een productielijn. ‘Het duurt langer voor het reservoir gevuld is.’ Voor de fabriek mag het van echtpaar Peeters best wel weer twee weken regenen. ‘Dan kunnen we meteen de voorraden weer wat aanvullen. Want nu is alles wat we maken meteen weer weg’, aldus Marcel Peeters.

Waterijsjes voor Jumbo, Lidl en Tesco

De ijsfabriek is de ‘enige echte waterijsfabriek’ in Europa en levert een kwart miljard ijsjes per jaar. Het gaat om huismerken voor bijna alle supermarkten in Europa, zoals Jumbo en Lidl. Een derde van de omzet van Dedert komt uit het Verenigd Koninkrijk, waar bijvoorbeeld Tesco waterijsjes uit Roermond verkoopt.

Lees ook: AH-filialen delen ijs en water uit aan ouderen

Reageer op dit artikel