nieuws

AH zet in op wijntapdoos

Assortiment 7021

AH zet in op wijntapdoos

ZAANDAM – Albert Heijn gaat in een aantal grote winkels ‘een volle meter’ reserveren voor de Wijntap. Wijntap is AH’s benaming voor Bag-in-Box.

Dat zegt Spike Huisman, senior category manager wines bij AH, in de Telegraaf-bijlage Vrij. Behalve de prominente plek in het schap, zet Huisman in op kleinere wijnpakken. ‘Het standaardformaat van 3 liter is aan de grote kant. Zo’n doos neemt veel ruimte in de koelkast in. Wij komen nu ook met maten van 1,5 en 2,25 liter.’

Wijntap heeft ‘zeker potentie’

Huisman heeft vertrouwen in de Bag-in-Box (BiB) en geeft aan dat ze ‘onterecht een slecht imago’ hebben. De BiB heeft wat hem betreft ‘zeker potentie’. ‘Dankzij volumevoordeel is de prijs voordeliger en de houdbaarheid veel langer’, aldus Huisman. Wel moet het product herkenbaarder worden voor de consument. Dit doet AH door in een aantal grote winkel een volle meter uitsluitend voor wijntapdozen te reserveren. In kleinere winkels staat de wijntap naast de halve flesjes.

Wijntapdozen in de lift

In de bijlage van de Telegraaf staat dat Albert Heijn niet de enige supermarkt is die bezig is met het assortiment. ‘Grote supermarkten en slijtersketens zijn allemaal bezig om hun BiB-assortiment op te krikken.’ Om welke andere supermarkten het gaat, wordt niet benoemd. Volgens de auteur is BiB in Nederland in de lift, hoewel het niveau van Frankrijk en Scandinavië nog niet wordt gehaald.

Reageer op dit artikel