nieuws

AH-wijnafdeling: nieuwe boxen en dozen

Assortiment 1868

ZAANDAM – Albert Heijn is bezig met een ‘metamorfose’ van de wijnafdeling. Er komen meer en nieuwe wijntaps, wijnboxen en kleine flessen wijn.

AH-wijnafdeling: nieuwe boxen en dozen

Ook het aanbod alcoholvrije en alcoholarme wijnen wordt uitgebreid, aldus AH. De keten introduceert een rode, witte en rosé variant Skinny-wijn. Daarnaast zijn er twee wijntaps met lager alcoholpercentage en twee 0,0% alcoholvrije wijnen van wijnhuis Torres in het assortiment opgenomen.

Meer en duidelijkere informatie op de schapkaartjes

Op nieuwe schapkaartjes moet de smaak direct helder zijn. De kaartjes bevatten naast de herkomst en eventuele gewonnen prijzen ook spijstips en aanduidingen of de wijn biologisch is of een lager alcoholpercentage heeft.

AH voegt achttien wijntaps toe

De grootste vernieuwing zit volgens AH in de wijntapdozen. Eerder berichtte Distrifood al dat ze daarmee bezig waren. Achttien wijntaps worden toegevoegd, zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland en een Côte du Rhône uit Frankrijk. De wijn uit een tapdoos heeft volgens Albert Heijn onterecht een slecht imago in Nederland.

AH-wijnbox met momentwijnen of favorietwijnen

Ten slotte zijn de wijnboxen vernieuwd. Eerder waren deze vooral bedoeld om mensen te inspireren en kennis te laten maken met nieuwe smaken, nu lijken ze bedoeld om de keuze te vergemakkelijken. In de wijnbox, die online te bestellen is, zit een selectie van zes wijnen van de door AH gemaakte voorselectie en drie ‘exclusieve online wijndeals’. De regelmatig wisselende voorselecties zijn een selectie momentwijnen, voor een specifiek moment of seizoen, en een selectie favorietwijnen.

Lees ook: Wijnen van Aldi en AH in de prijzen

Reageer op dit artikel