nieuws

Agrimarkt gaat hitte-agf verkopen

Assortiment 1626

Agrimarkt gaat hitte-agf verkopen
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal Terneuzen - opening Agrimarkt - Kennedylaan

GOES – Agrimarkt is samen met ZLTO een actie begonnen om Zeeuwse groenten in het schap te leggen die door de warmte ofwel te klein of anderszins anders zijn.

Het gaat dan om verkleurde paprika’s, kromme komkommers, maar ook te grote bramen en courgettes, meldt Omroep Zeeland. De producten komen in de Agrimarkten in Goes en Vlissingen. De campagne heet ‘De hete zomer-oogst’. Agrimarkt is een coöperatie van boeren en telers met eigen winkels.

Klanten willen een keuze maken

Mark de Jong van landbouworganisatie ZLTO verwacht dat consumenten in de super toch voor die producten kiezen. ‘Als je dat verhaal erbij vertelt, heb je als consument in de supermarkt een keuze te maken. En dan zie je dat sommigen er een goed gevoel bij hebben om juist het product te kopen dat het anders niet zou redden’, aldus De Jong tegen de omroep.

Ook Plus, Coop en Emté tonen interesse

ZLTO spreekt van ‘verloren’ groenten die nu een tweede kans krijgen. De actie is eerder getest in meerdere winkels. ‘Als je de klant de keuze geeft, dan kiest 35 procent voor de verloren groenten in het schap’, aldus De Jong. Aanleiding was ook de ophef over een partij pruimen die te klein was voor de supermarkten. Plus, Coop en Emté zouden ook de actie willen overnemen.

Lees ook: kromkommers bij Dirk en Deka

Hieronder een interview met Mark de Jong op Omroep Zeeland

Reageer op dit artikel