nieuws

Blokhuis: rem op probleemgebruik energiedrank

Assortiment 621

Blokhuis: rem op probleemgebruik energiedrank

DEN HAAG – Met een reeks maatregelen wil staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) overmatig gebruik van energiedrankjes door jongeren intomen.

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat van de jongeren tussen dertien en achttien jaar een klein deel te veel energiedrank drinkt, waardoor ze risico lopen op hartritmestoornissen of slaapproblemen.Blokhuis wil dat de Jeugdgezondheidszorg en huis- en kinderartsen beter op overmatige consumptie van de drankjes gaan letten en kinderen ontmoedigen om het spul te drinken. Ook moet het Voedingscentrum kijken hoe het bestaande advies over energiedrankjes beter onder de aandacht kan worden gebracht.

Aldi en Lidl stellen leeftijdsgrens

Kinderen onder de dertien wordt aangeraden helemaal geen energiedrankjes te drinken. Boven die leeftijd geldt: liever niet, en anders maximaal één blikje per dag. Supermarktketens Aldi en Lidl verkopen na de zomer geen energiedrankjes meer aan kinderen onder de veertien, zo meldden ze deze week. Blokhuis zegt blij te zijn met die leeftijdsgrens. Ook andere ketens denken na over maatregelen.

Zie ook: Kabinet komt met onderzoek energiedrankjes

Reageer op dit artikel