nieuws

Jumbo verduurzaamt Standaard Kip verder

Assortiment 2752

Jumbo verduurzaamt Standaard Kip verder

VEGHEL – In 2019 verduurzaamt Jumbo de Nieuwe Standaard Kip verder.

Alle kippen die volgend jaar onder Nieuwe Standaard Kip bij Jumbo worden verkocht, krijgen water en voer zodra ze uit het ei kruipen. Nu krijgen kuikens vaak de eerste 24 tot 48 uur geen voeding, omdat ze moeten wachten totdat de rest van de kuikens is uitgekomen.

Pilot van twee voedingssystemen

Klaas de Boer, Directeur Buying & Merchandise Vers a.i. bij Jumbo: ‘De leefomstandigheden van kippen zijn door de Nieuwe Standaard Kip al aanzienlijk verbeterd. En we blijven met deze Nieuwe Standaard Kip stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. Een goede balans tussen mens, dier en milieu is daarbij ons uitgangspunt. Om die reden zijn we ook gestart met een pilot om twee voedingssystemen te testen. Dit onderzoek gaat ons inzichten geven om de juiste keuze te maken voor de lange termijn.’ Verder krijgen de kuikens meer ruimte om te bewegen.

Welzijn van de kuikens

Directe toegang tot water en voer heeft een positief effect op het welzijn van de kuikens. Jumbo is naar ei gen zeggen de eerste supermarktketen die volledig overgaat op deze werkwijze. De komende tijd test Jumbo welk voedingssysteem zij hiervoor gaat gebruiken. Met de Nieuwe Standaard Kip heeft Jumbo al een duurzame kip in het schap. De overgang op directe voeding van kuikens is hierin een belangrijke vervolgstap.

Zie ook: Jumbo lanceert Beter Leven-kalkoen

Reageer op dit artikel