nieuws

Coop, Jumbo en AH winnen Vriesvers-prijzen

Assortiment 3362

Coop, Jumbo en AH winnen Vriesvers-prijzen

NIEUWEGEIN – Coop Den Ham, Jumbo Slagharen en AH XL Limburglaan Eindhoven zijn de winnaars van de verkiezing ‘Vriesvers Winkel van het Jaar 2018.

Dat werd donderdagavond bekendgemaakt in stadstheater De Kom in Nieuwegein, dat het decor was van het jaarlijkse Vriesvers Winnaars Event. Voor de achtste keer werden hier de supermarkten met de beste diepvriesafdeling bekroond.

Drie formules in de prijzen

In de categorie winkels tot 700 m2 was Coop Den Ham de beste. Het filiaal hield de Boon’s Markt Ridderkerk en Coop Spithorst Norg daarmee achter zich. In de categorie winkels tussen de 700 en 1000 m2 ging Jumbo-ondernemer Ronald van der Schouw er met de titel vandoor. De andere finalisten in die klasse waren Boon’s Markt Utrecht en Coop Wierden. In de strijd bij de grootste winkels won AH XL Limburglaan in Eindhoven, een van de paradepaardjes van Albert Heijn. Plus-ondernemer Giel Smits pakte met zijn winkel in Culemborg plek twee, terwijl een andere Plus-winkelier, Elroy Verhoeven uit Rotterdam, het podium completeerde.

Aviko en Coop hebben beste Vriesvers producten

Behalve de prijzen voor beste winkels werden er tijdens het winnaarsevent ook awards uitgereikt voor de Vriesvers Producten van het Jaar. In de categorie beste A-merk wonnen de Airfryer Specialiteiten van Aviko, terwijl de Ambachtelijke Kibbeling van Coop’s premiummerk Top van Coop door consumenten werd verkozen tot beste huismerkproduct.

Andere opzet winkelwedstrijd

Organisator het Vriesvers Platform koos voor de winkelwedstrijd dit jaar voor een andere opzet. Zo werd retailers gevraagd om de beste winkels van de formule op te geven, en werd voor een vernieuwde meetmethodiek gekozen. Daarvoor werd een samenwerking met SmartSpotter aangegaan. Door die samenwerking werden de deelnemende winkels twee keer bezocht en beoordeeld, en kreeg de organisatie ‘waardevolle live beelden’ te zien, die in de eindbeoordeling voor een belangrijk deel zijn meegenomen. Ook nieuw dit jaar was de speciale stemsite in samenwerking met VoteCompany, waar consumenten hun stem konden uitbrengen op zowel hun favoriete Vriesvers Winkel alsook Vriesvers Product van het Jaar.

Vorig jaar wonnen Coop en Plus

Vorig jaar wonnen Coop Spithorst in Norg, Coop Symphoniestraat Nijmegen en Plus Kleijnen in Gulpen de prijzen. Aviko won destijds net als dit jaar de prijs voor beste A-merk (Supercrunch Airfryer Frites), en AH had het beste huismerkproduct (Luxe Italiaans schepijs).

Zie ook: Finalisten Vriesvers-competitie bekend

Reageer op dit artikel