nieuws

Wijnen van Aldi en AH in de prijzen

Assortiment 12323

Wijnen van Aldi en AH in de prijzen

AMSTERDAM – Wijnen van Aldi en Albert Heijn zijn deze week in de prijzen gevallen tijdens de PLMA in Amsterdam.

Dat meldt het AD. In totaal deden 300 huismerkwijnen van 39 supermarktketens wereldwijd mee. Drie wijnen – twee van Albert Heijn en een van Aldi – kregen een ‘saluut van excellentie’ omdat ze zich innovatief en kwalitatief onderscheiden van de rest, aldus de krant.

Twee awards voor AH

Voor de AH Excellent Selectie Côtes-du-Rhône Villages AOC 2016 kreeg de marktleider de onderscheiding voor kwalitatief beste Côtes du Rhône-wijn. De AH Excellent Selectie Viña Lorea Rioja D.O. Crianza 2014 had de beste kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding van alle ingezonden Rioja’s.

Aldi versloeg concurrentie

De Nederlandse Aldi’s wonnen met de Southern Creek Prestige Shiraz 2017, die de concurrentie versloeg wat betreft prijs-kwaliteitverhouding in de categorie rode wijnen uit de nieuwe wereld. Dit zijn wijnen die geproduceerd worden in landen als Argentinië, Australië, Chili, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

Bevordering van huismerken

Onder de jury-leden bevonden zich de Nederlandse wijnexperts Cees van Casteren en Jacqueline Snoeker. PLMA (Private Label Manufacturers Association) is een internationale organisatie die in 1979 werd opgericht ter bevordering van huismerken. Elk jaar organiseert de organisatie de PLMA Salute to Excellence Awards, waarbij producten een saluut van excellentie krijgen vanwege hun innovatie en kwaliteit.

Zie ook: Supermarkten verkopen minder wijn

 

Reageer op dit artikel