nieuws

Lidl stopt met verkoop sigaretten

Assortiment 3560

Lidl stopt met verkoop sigaretten

HUIZEN – Lidl Nederland gaat stoppen met de verkoop van sigaretten. Volgens de discounter wordt de verkoop gefaseerd afgebouwd.

Uiterlijk in 2022 zijn de sigaretten in alle filialen van de supermarktketen uit het schap. Volgens de formule is Lidl de eerste supermarktketen in ons land die stopt met de verkoop van sigaretten. Lidl geeft aan dat de verkoopcijfers van sigaretten in de afgelopen jaren zijn teruggelopen en de verkoop niet meer rendabel is.

Trend gaat richting rookvrij

‘De trend in Nederland gaat duidelijk richting rookvrij. Dat merken wij ook aan de kassa. Deze ontwikkeling willen wij niet tegengaan. Daarom is het voor ons een logische stap om de verkoop van sigaretten nu al gefaseerd af te bouwen’, zegt Marlijn Simons-Somhorst van Lidl Nederland.

Verkoop ontmoedigen

De afgelopen jaren heeft Lidl naar eigen zeggen diverse maatregelen genomen om de verkoop van sigaretten te ontmoedigen. Zo heeft de discounter in 2017 sigaretten in alle filialen uit het zicht geplaatst.

Trekpleister en Kruidvat

Begin dit jaar kondigden Trekpleister en Kruidvat aan te stoppen met de verkoop van sigaretten. De bedrijven nemen daar tot 2019 de tijd voor. De twee winkelketens willen zich volgens topman Gerard van Breen ‘steeds meer profileren als health-winkels, met een grotere keus in zelfzorgmedicijnen’. Sigaretten passen volgens hem niet meer in het concept van de winkels.

Zie ook: Kruidvat schrapt stapsgewijs sigaretten

Reageer op dit artikel