nieuws

Coop volledig over op fairtrade bananen

Assortiment 2738

Coop volledig over op fairtrade bananen

VELP – Coop verkoopt vanaf heden alleen nog Fairtrade bananen in haar winkels en levert zo een bijdrage aan een beter bestaan van boeren en arbeiders.

Coop breidde het assortiment eerder al uit met fairtrade kinderbananen. Sinds februari zijn ook de biologische bananen Fairtrade-gecertificeerd.

Vraag naar eerlijke producten groeit

Maarten van ’t Hof, Senior Category Manager Vers: ‘Bananen zijn het meest gegeten exotische fruit in Nederland, maar uit diverse internationale onderzoeken blijkt dat de lage bananenprijs voor misstanden in de sector zorgt. Bovendien groeit de vraag van onze klanten naar eerlijke producten en transparantie in de handelsketen.’

Max Havelaar juicht stap toe

Peter d’Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar, juicht de stap van Coop toe. ‘Zeker gezien de uitdagingen in de bananenteelt, waar wij recentelijk extra aandacht voor hebben gevraagd. Uit onze bananencampagne is gebleken dat een groot deel van de Nederlandse consumenten wil dat hun supermarkt eerlijk verhandelde bananen verkoopt. De klanten van Coop worden met deze stap op hun wenken bediend.’

Zie ook: Deen over op fairtrade bananen

Reageer op dit artikel