nieuws

Coop kiest voor Blonde d’Aquitaine uit NL

Assortiment 1493

Coop kiest voor Blonde d’Aquitaine uit NL

VELP – Supermarktorganisatie Coop verruilt het rundvlees van Blonde d’Aquitaine-koeien uit Frankrijk voor rundvlees dat afkomstig is van Blonde d’Aquitaine-runderen uit Nederland.

Coop zet daarmee naar eigen zeggen een nieuwe stap in de verduurzaming van zijn rundvlees. Het bedrijf verkoopt al jaren Blonde d’Aquitaine-rundvlees uit Frankrijk. De overstap naar Nederlandse runderen van dat ras past bij drie belangrijke pijlers van de supermarktketen: lokaal, lekker en verduurzaming.

Ruim 200 supermarkten

Het Nederlandse Blonde d’Aquitaine-rundvlees is inmiddels in ruim 200 Coop-supermarkten verkrijgbaar. Coop verwacht dat na de zomer in alle 267 winkels het duurzame rundvlees te koop is. Het vlees mag naar de normen van de Dierenbescherming met twee sterren van het Beter Leven-keurmerk worden verkocht.

Overleg met slagers

De overstap op Nederlands Blonde d’Aquitaine-rundvlees is de uitkomst van een overleg met de meer dan 100 slagers van Coop, met als doel het rundvlees nóg beter te maken. Wim van den Burg, categorymanager Vers bij Coop: ‘Onze slagers weten als geen ander welk vlees het allerbeste is. Vanzelfsprekend willen zij achter het vlees van Coop kunnen staan. Dat is veel makkelijker wanneer dit uit Nederland afkomstig is. Door te kiezen voor vlees van Nederlandse runderen, kunnen we de dieren frequenter bezoeken en hen zien opgroeien. We weten zo niet alleen exact waar ons vlees vandaan komt en hoe dit vervolgens wordt verwerkt, maar kunnen hier ook nauwere invloed op uitoefenen. Bijvoorbeeld door na te denken over het voer dat de runderen krijgen.’

Reageer op dit artikel