nieuws

Topzuivellijn FrieslandCampina 2019 in schap

Assortiment 3865

Topzuivellijn FrieslandCampina 2019 in schap

AMERSFOORT – FrieslandCampina komt met een nieuwe Top-Zuivellijn. De zuivel voldoet aan extra eisen op het gebied voor dier, klimaat en natuur.

De eerste zuivelproducten uit de toplijn zullen naar verwachting in 2019 in het schap van de supermarkten liggen, laat FrieslandCampina in een persbericht weten.

Hogere eisen aan boeren

Aan boeren die de melk gaan leveren worden hogere eisen gesteld op het gebied van dierenwelzijn, natuur en klimaat. Zo moet de melkveehouder zorgdragen voor een lagere Co2-uitstoot. Boeren krijgen enkele centen extra bovenop de gegarandeerde minimumprijs die door FrieslandCampina aan aangesloten zuivelboeren wordt uitbetaald.

Lat voor zuivel hoger

Hein Schumacher, CEO Koninklijke FrieslandCampina:  ‘Met de versnelling van onze duurzaamheidsinspanningen leggen we de lat voor zuivel hoger. De introductie van onze duurzame Top-Zuivellijn is daar een sprekend voorbeeld van. Steeds betere voeding voor onze consumenten, met goede inkomsten voor onze melkveehouders. Daar draait het om voor nu en in de toekomst.’

Toplijn moet voor extra groei zorgen

Volgens voorzitter Frans Keurentjes van de coöperatie voldoet nu al 10 tot 15 procent van de leden van FrieslandCampina aan de eisen voor de nieuwe lijn. Ook logistiek verwacht hij geen grote problemen. De zuivelreus handelt nu al verschillende stromen melk af. De onderneming rekent bij basiszuivel op een jaarlijkse groei van zo’n 1,5 procent in volume, de toplijn moet voor extra groei zorgen.

Zie ook: Winst FrieslandCampina onderuit

Reageer op dit artikel