nieuws

Speciaalbier zorgt voor kwart bieromzet AH

Assortiment 3239

Speciaalbier zorgt voor kwart bieromzet AH

ZAANDAM – Speciaalbier is inmiddels al verantwoordelijk voor 25 procent van de bieromzet bij Albert Heijn. En het einde van de groei is nog niet in zicht.

Albert Heijn plaatste vorige week in zijn vernieuwde bierschap bijna 70 nieuwe bieren. Zo lanceerde de marktleider een aantal nieuwe speciaalbieren.

Van pils naar speciaalbier

Volgens Stephanie Heijning, categorymanager bier bij Albert Heijn, verschuift de verkoop steeds meer van pils naar speciaalbier. Ook alcoholvrije bieren en bieren met een lager percentage alcohol worden almaar populairder.

30 nieuwe varianten

Albert Heijn haakt daar op in door 30 nieuwe varianten in deze categorie te presenteren. ‘De  afgelopen jaren hebben we een forse groei gezien in alcoholvrij en je ziet dat brouwerijen steeds meer inspelen op die ontwikkeling. Het begon met Radler en alcoholvrije pils, maar er is wat betreft de smaak nog zoveel meer mogelijk. Er zijn alcoholvrije IPA’s die op smaak echt niet minder zijn dan de reguliere varianten.’

Geen concessies op smaak

Albert Heijn breidt het aanbod van het eigen Brouwers-bier uit met een 0.0-variant en een 2.5 pils. ‘Ook hier doen we geen concessies op de smaak.’ Daarnaast biedt AH nu ook een Brouwers IPA en een Weizen.

Keuze uit eigen regio

Voor de liefhebbers van bier uit de eigen regio is er inmiddels ook meer keuze: ruim 60 lokale brouwerijen leveren ruim 250 varianten bier rechtstreeks aan steeds meer winkels in hun regio. Een aantal van die lokale bieren wordt inmiddels zelfs verkocht in Albert Heijn-winkels door heel het land. ‘Bier van brouwerij Hoop in Zaandam werd eerst verkocht in een paar winkels, later in 100 winkels en is nu klaar voor 600 winkels. Deze week zijn we begonnen met de landelijke verkoop van bieren van Kompaan en Kaapse Brouwers, die lokaal begonnen zijn’, weet Heijning.

Radicaal op de schop

Exclusief de regionale uitbreiding, komt het totaalaanbod van Albert Heijn uit op meer dan 380 bieren. Drie jaar geleden nam Albert Heijn het bierschap voor het laatst zo radicaal op de schop.

Zie ook: AH zet meer alcoholvrij in nieuw bierschap

Reageer op dit artikel