nieuws

Geen levende kreeft in Utrechtse Jumbo Foodmarkt

Assortiment 3434

Geen levende kreeft in Utrechtse Jumbo Foodmarkt

UTRECHT – Bij Jumbo Foodmarkt in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn wordt vooralsnog geen levende kreeft verkocht. De Partij voor de Dieren in Utrecht heeft actie gevoerd tegen de verkoop ervan.

De nieuwe Foodmarkt opent op 16 mei in Leidsche Rijn Centrum en heeft toegezegd voorlopig geen levende kreeften aan te bieden, meldt Nu.nl in samenwerking met de Utrechtse Internet Courant (DUIC).

Protest aangetekend

Raadslid Eva van Esch van de PvdD toont zich verheugd dat de Jumbo heeft besloten voorlopig geen levende kreeften te verkopen in Utrecht. ‘In 2016, toen bekend werd dat er in Leidsche Rijn Centrum een Foodmarkt zou komen, verzochten we Jumbo niet ook in Utrecht levende kreeften te gaan verkopen’, meldt ze aan de plaatselijke nieuwssite. Bijna 3500 mensen tekenden samen met de politieke partij protest aan.

Wel levende kreeften in andere Foodmarkten

Jumbo geeft aan het signaal van de protestactie serieus te hebben genomen. ‘Momenteel zijn we aan het onderzoeken hoe we verder willen met de verkoop van kreeft bij Jumbo Foodmarkt’, verklaart een woordvoerder van de supermarktketen. In de Foodmarkten in Amsterdam, Breda en Veghel worden wel levende kreeften verkocht.

Zie ook: Actie tegen levende kreeften bij Jumbo

Reageer op dit artikel