nieuws

AH wint opnieuw Jaarprijs Goede Voeding

Assortiment 1994

AH wint opnieuw Jaarprijs Goede Voeding

DEN BOSCH – Albert Heijn heeft met verse Pureersoep Pompoen Wortel de Jaarprijs Goede Voeding 2018 van Voeding Nu en VMT gewonnen.

Dat is bekendgemaakt op het Food Future Event in Den Bosch. Daarmee wint de marktleider voor de tweede keer op rij de prijs en mag het een jaar lang het logo van de prijs op de producten voeren.

Meeste publieksstemmen

Verse Pureersoep Pompoen Wortel van Albert Heijn/Koninklijke Vezet kreeg de meeste publieksstemmen 55 procent. Op de tweede plaats eindigde Jumbo/Vivera Veggie Chef 100% plantaardige reepjes shoarma (29 procent van de stemmen), gevolgd door Hoemoes less salt Maza Mediterranean Delicacies (16 procent).

Pureersoep Pompoen Wortel

Over de winnaar zegt de jury: ‘Met het complete soeppakket van Albert Heijn worden consumenten in staat gesteld op een makkelijke manier meer groente te eten, tussendoor of bij de hoofdmaaltijd. Het product voorziet na bereiding voor ongeveer de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. De verpakking ziet er vers en uitnodigend uit. Door de groente aan te fruiten, te koken en te voorzien van de bijgevoegde kruiden, staat er in zo’n kwartier tijd een verse kom soep op tafel. Het zoutgehalte is laag, de smaak is uitstekend. Er zijn meerdere varianten van de soep verkrijgbaar.’

Ruim dertig inzendingen

De jury heeft in de eindbeoordeling de uitkomst van de publieksstemming meegewogen. Er waren in totaal 32 inzendingen, waarvan er drie hoofdprijswaardig werden bevonden en zijn genomineerd. Uit de inzendingen koos de jury nog twee bijzondere vermeldingen: Jumbo Klein Handjevol, porties ongebrande (5 x 25g) en Groentegoed Tomaat Americain van Kitchen.Blue.

Zie ook: AH wint Jaarprijs Goede Voeding 2017

Reageer op dit artikel