nieuws

Schaarste aan vanillestokjes bij AH en Hoogvliet

Assortiment 6035

Schaarste aan vanillestokjes bij AH en Hoogvliet

ALPHEN AAN DEN RIJN – Hoogvliet heeft op dit moment geen vanillestokjes in de schappen en bij Albert Heijn zijn ze beperkt verkrijgbaar.

De supermarkten hebben grote moeite om voldoende vanillestokjes in te slaan voor hun klanten, meldt het AD.

Nergens leverbaar

‘Wij verkopen inderdaad geen vanillestokjes meer. De reden hiervan is de schaarste: het is simpelweg nergens leverbaar’, laat Denise Smit van Hoogvliet aan het AD weten. ‘De schaarste vertaalt zich naar minder producten in het schap’, meldt Erik Lückers van Albert Heijn in het dagblad. ‘De vraag is simpelweg groter dan het aanbod en dat zorgt voor gaten.’

Grootste deel van de wereldproductie

De schaarste vindt zijn oorzaak in mislukte oogsten. Op Madagaskar, waar het grootste deel van de wereldproductie van vanille vandaan komt. ‘Door de tyfoon op Madagaskar twee jaar geleden zijn de struiken en bomen verwoest. Het duurt lang, wel acht jaar, voordat alle bomen weer in orde zijn’, stelt Arno Kamperman van groothandel Vanillestokje.com in het AD.

Levert aan bakkers en bonbonmakers

Vanillestokjes.com is groothandel en leverancier van vanillestokjes en levert aan onder meer bakkers, bonbonmakers, chocolatiers, ijsbereiders, ijsmakers, patisserieën en restaurants. Ook verkoopt het andere vanilleproducten, zoals gemalen vanillebonen en vanillepoeder.

Online wel te koop

Vanille is online bij AH wel te koop. Twee stokjes kosten €4,49. Kleinere verpakkingen (met een stokje) zijn bij andere onlinesupermarkten verkrijgbaar voor bedragen tussen de €1,59 en €1,99 per peul.

Zie ook: Schaarste zet prijs sinaasappelsap op record

 

Reageer op dit artikel