nieuws

Albert Heijn gaat Oerei verkopen

Assortiment 2872

Albert Heijn gaat Oerei verkopen
Foto: Shutterstock

ZAANDAM – Albert Heijn gaat eieren van het concept Oerei verkopen.

Dat meldt Boerderij.nl. De legkippen worden gevoerd met onder andere levende insecten die zijn gekweekt op voedselresten.

Eieren soja-vrij

Het gaat volgens Boerderij.nl om een project van insectenkweker Protix en Ahold Delhaize Nederland. AH heeft een marketingcampagne opgezet om het ei te promoten. De eieren zijn  soja-vrij: de benodigde eiwitten halen de leghennen uit de consumptie van de insecten. De op uitsluitend plantaardige reststromen gegroeide larven worden door Protix uit het Brabantse Dongen geleverd. Agrifirm Feed verzorgt het sojavrije kernvoer.

Agrimarkt verkoopt Oerei al

Het concept werd dinsdag 20 maart gepresenteerd tijdens de aftrap van de nationale agenda tegen voedselverspilling in Veghel, maar is niet nieuw. Agrimarkt verkoopt sinds februari 2016 in 5 vestigingen al doosjes Oereieren.

Zie ook: Supers vrij van fipronil-eieren

Reageer op dit artikel