nieuws

AH neemt 30 procent meer biologisch op

Assortiment 2463

AH neemt 30 procent meer biologisch op

ZAANDAM – Albert Heijn heeft het aantal biologische producten uitgebreid van 1500 naar 2000. Dat blijkt uit het duurzaamheidsrapport van de marktleider.

‘Duurzaamheid en gezondheid zijn complexe vraagstukken, waar vaak niet één oplossing voor is. We waarderen de dialoog om gezamenlijk vooruit te gaan en stappen te nemen’, aldus de marktleider over het rapport.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Het rapport toont een bonte verzameling van feiten. Naast het uitbreiden van het assortiment claimt AH ook 1600 mensen in dienst te hebben met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook volgen 1180 Albert Heijn-medewerkers een door AH gefinancierde examentraining.

Verkoop frisdrank hetzelfde

Uit het verslag blijkt verder dat de in 2016 geïntroduceerde friswijzer nu ook staat bij het schap met frisdranken en sappen voor kinderen. Volgens AH is de verkoop van frisdrank het afgelopen jaar hetzelfde gebleven, terwijl het aantal kilo’s suiker per hectoliter met 7 procent is gedaald.

Zie ook: AH bezorgt biologische ontbijtjes

Reageer op dit artikel