nieuws

AH lanceert suikervrije mayonaise en ketchup

Assortiment 67609

AH lanceert suikervrije mayonaise en ketchup

ZAANDAM – Albert Heijn introduceert vijf suikervrije snacksausvarianten gemaakt van 100 procent natuurlijke ingrediënten en vrije-uitloopeieren.

Naast de suikervrije snacksauzen introduceert Albert Heijn ook een ketchup zonder toegevoegde suikers. Later dit jaar wordt de suikervrije snacksauzenlijn verder uitgebreid.

Metamorfose snacksauzenschap

Het snacksauzenschap ondergaat, naast toevoeging van suikervrije varianten, een flinke metamorfose. De meest populaire snacksauzen, zoals mayonaise en partysauzen, krijgen meer ruimte en de AH Romige mayonaise (prijswinnaar Consumentenbond, 2017) krijgt zes smaakvarianten. Zo wordt het schap aangevuld met de smaken olijf, citroen, yoghurt, truffel, cocktail en knoflook-peper. Daarnaast worden exclusief producten van Hellmann’s, Kesbeke, Kraft, Marne en Saus.Guru aan het schap toegevoegd.

Metamorfose van het schap

De metamorfose van het schap moet, door het toevoegen van (suikervrije) huismerk snacksauzen en nieuwe exclusieve merken, leiden tot meer inspiratie en een helpende hand bij het maken van de keuze voor een gezondere levensstijl, meldt de marktleider in een persbericht.

Stapsgewijze suikerreductie

Albert Heijn reduceert stapsgewijs suiker in het assortiment. Zo vindt suikerreductie plaats in verschillende productcategorieën, als dranken, ontbijtgranen, zuivel, kinderproducten, en nu dus ook in de categorie snacksauzen.

Zie ook: AH voert nieuwe suikerreductie door

Reageer op dit artikel